5 C
Pristina
Sunday, April 21, 2024

ZRRE merr vendimin, kaq për qind u ulën çmimet e rrymës

- Advertisement -

ZRRE merr vendim: Ulen tarifat për 8% për ata që shpenzojnë mbi 800 kWh dhe 3% për bizneset

- Advertisement -

Bordi i Zyrës së Rregullatorit të Energjisë ka marrë vendim për uljen e tarifave prej 8 përqind për konsumatorët familjar që shpenzojnë mbi 800 kWh, raporton Express.

Në këtë mbledhje është vendosur edhe për uljen e tarifave prej 3% për konsumatorët komercial dhe industrial.

- Advertisement -

Këtë vendim, ZRRE e ka arsyetuar duke thënë se kostot e furnizimit me energji elektrike nga importi për konsumatorët fundor për vitin 2024 parashihen të jenë më të ulëta në krahasim me vitet e paraprake

“Rënia e çmimeve në tregjet e energjisë elektrike në Evropë ka ndikuar në kostot me shumicë të energjisë elektrike në Kosovë. Si rezultat i këtyre ndryshimeve, kostot e furnizimit me energji elektrike nga importi për konsumatorët fundor për vitin 2024 parashihen të jenë më të ulëta në krahasim me vitet e paraprake. Këto ndryshime kanë ndikuar në uljen e tarifave të energjisë elektrike për konsumatorët fundor”, thuhet në njoftim.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -