18.7 C
Pristina
Tuesday, May 21, 2024

“Fjala teze dhe hallë jan turke, largoni nga fjalori”

- Advertisement -

Nga Genc Prelvukaj

- Advertisement -

Fjalët “teze” dhe “hallë” janë huazime nga turqishtja. Kisha menduar se ne shqip kishin humbur si fjalë derisa pashë diçka shumë unike tek literatura arbëreshe në Itali.

“Motëramë” dhe “Motëratë” mësa duket janë fjalët e gjuhës tonë para se të zëvendësoheshin nga fjalët e mbicekura turke.
Derisa për fjalet “Axha, Mixha dhe Daje” ende nuk kam gjetur ndonjë në shqip, pasiqë edhe keto jane ne turqisht “amca dhe dayi”.

- Advertisement -

A kemi ndonjë gjuhëtar këndej të na e thotë më qartë ?

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -