10 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024

Serbia i dërgoi një notë proteste Shqipërisë

- Advertisement -

Ministria e Punëve të Jashtme njoftoi sot se i dorëzoi një notë proteste Ambasadës së Shqipërisë, në të cilën dënon ashpër aktin e papranueshëm të djegies së flamurit kombëtar të Serbisë në sheshin qendror të qytetit të Skënderbeut në Tiranë të hënën, më 20 nëntor.

- Advertisement -

“Ne besojmë se ngjarje të tilla dëmtojnë marrëdhëniet dypalëshe të dy vendeve, të cilat në vitet e fundit kanë arritur pikën më të lartë gjatë historisë së tyre të përbashkët shekullore”, theksoi Ministria.

Ajo pret që institucionet kompetente të Shqipërisë të bëjnë gjithçka që munden fuqinë për të identifikuar dhe ndjekur penalisht autorët e këtij akti të shëmtuar, të cilat duken qartë në videon e djegies së flamurit të publikuar nga mediat.

- Advertisement -

Në notë shprehet pritshmëria që Shqipëria të informojë institucionet e Serbisë për këtë nëpërmjet kanaleve diplomatike brenda një periudhe të arsyeshme kohore.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -