8.1 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024

Njohësi i Ekonomisë: Bankat në Kosovë po fitojnë më shumë se dilerët e drogës

- Advertisement -

Njohësi i Ekonomisë, Viktor Buzhala, përmes një postimi ne Facebook, ka thëne se Bankat e Kosovës po fitojnë me shumë se dillerat e drogës.

- Advertisement -

Tutje, ai ka shkruar se sivjet janë rritur kamatat dhe shkalla e fitimit pritet te jetë mbi 50 për qind.

- Advertisement -

“Dmth norma e fitimit neto te bankave për 2022 paska qene 44.5 per qind. Pra, nëse banka ua ka marre 100 euro, pas pageses se krejt shpenzimeve, i fitojne 44.5 euro. Pasi shteti nuk po reagon, sivjet ata i kane rrite prape kamatat dhe shkalla e fitimit pritet te jete mbi 50 per qind. Kaq nuk fitojne as diIerat e droges.

Gjithkund ne bote norma e fitimit prej 10 per qind konsiderohet e kenaqshme, 20 per qind shume e mire, 50 per qind konsiderohet gjenicid e perzime me plaçke dhe pirje gjaku me pambuk”.

Për fund Buzhala ka thënë shkoni merrni fajde se më lirë ua qet.

- Advertisement -

“Shkoni merrni fajde se shume ma lire ua qet”.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -