22.7 C
Pristina
Tuesday, July 23, 2024

Mjekët e QKUK-së kryejnë për herë të parë procedurën e kateterizimit në zemër tek një fëmijë i moshës 14-vjeçare

- Advertisement -

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se për herë të parë, në Qendrën Klinike Univerisitare të Kosovës, nga stafi i mjekëve të QKUK-së, është kryer procedura e kateterizimit në zemër tek një fëmijë i moshës 14 vjeçare.

- Advertisement -


Procedura është kryer nga mjekët e Klinikës së Pediatrisë, në bashkëpunim me ata të Klinikës së Kardiologjisë.

“Fëmiu L.S. ishte diagnostikuar me hipertension arterial të ngritur dhe është bërë ekzaminimi invaziv hemodinamik, me qëllim të zbulimit të ndonjë ngushtimi të arterieve. Ekzaminimi Invaziv është kryer ne sallën e Hemodinamikës të Klinikës së Kardiologjisë . Ekzaminimi është kryer vetëm nga stafi vendor i mjekëve dhe infermierëve dhe procedura ka kalur pa komplikime”, thuhet në njoftim.

Fëmiu pas procedurës, është transferuar, në Klinikën e Pediatrisë.

- Advertisement -
- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -