6.7 C
Pristina
Thursday, February 29, 2024

Bill Gates më në fund zbulon se pse po blenë kaq shumë toka bujqësore

- Advertisement -

Themeluesi dhe miliarderi i Microsoft-it, i kthyer në filantrop, Bill Gates hodhi së fundmi teorinë e gjatë të konspiracionit se ai zotëron rreth 80% të të gjithë tokës bujqësore në SHBA.

- Advertisement -

Gates iu përgjigj dhjetëra pyetjeve gjatë disa orëve gjatë AMA-s, ndër to: “Pse po blini kaq shumë tokë bujqësore, a mendoni se ky është një problem me pasurinë e miliarderëve dhe sa mund të blini në mënyrë disproporcionale?”

Ai u përgjigj: “Unë zotëroj më pak se 1/4000 të tokës bujqësore në SHBA. Unë kam investuar në këto ferma për t’i bërë ato më produktive dhe për të krijuar më shumë vende pune. Nuk ka ndonjë skemë madhështore të përfshirë – në fakt, të gjitha këto vendime merren nga një ekip profesionist investimi.”

- Advertisement -

Ndërsa Gates ka shpenzuar miliarda duke investuar në prona bujqësore për t’i bërë ato më produktive, një numër në rritje investitorësh me pakicë po marrin një pjesë të tregut të pasurive të paluajtshme me 100 dollarë nëpërmjet kompanive të mbështetura nga investitorë të profilit të lartë si Jeff Bezos.

Teoricienët e konspiracionit pretenduan vitin e kaluar se themeluesi i Microsoft-it po blinte tokë bujqësore në SHBA për të vrarë amerikanët për një arsye të panjohur, tha Snopes, pasi studiuesit thanë në prill se bota po përballej me një mungesë të mundshme ushqimore për shkak të pushtimit rus të Ukrainës.

Sipas një raporti të vitit 2022 nga Departamenti Amerikan i Bujqësisë dhe Shërbimi Kombëtar i Statistikave të Bujqësisë, ka 895,300,000 hektarë tokë bujqësore në SHBA.

- Advertisement -

Gates zotëron afërsisht 242,000 hektarë, rreth 0.03% të totalit.

Për ta vënë atë në perspektivë, nëse e gjithë toka e Gates do të ishte në një vend, ajo do të mbulonte rreth 25% të Rhode Island.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -