8.1 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024

Raporti i inteligjencës amerikane: Ky grup mund të ketë kryer sabotimin e tubacioneve nënujore Nord Stream

- Advertisement -

Zhvillime për misterin rreth sabotimit të tubacioneve nënujore Nord Stream vitin e kaluar.

New York Times po raporton se informacioni i ri nga inteligjenca, i shqyrtuar nga zyrtarët amerikanë, sugjeron se një grup pro-ukrainas qëndron pas sabotazhit.

- Advertisement -

Sipas zyrtarëve amerikanë, nuk ka prova që sugjerojnë se presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy ose togerët e tij të lartë ishin të përfshirë në sulm, ose se kushdo që kreu sabotimin kishte marrë udhëzime nga qeveria ukrainase, thotë gazeta.

Shpërthimet e fuqishme shkaktuan këputje në tubacionet Nord Stream 1 dhe Nord Stream 2 në 2022.

- Advertisement -

Tubacionet prej 760 miljesh shkojnë nga Rusia në Gjermani, nëpërmjet Detit Baltik, në një thellësi deri në 110 metra.

Më 26 shtator, tubacionet regjistruan një rënie të mprehtë të presionit dhe sizmologët zbuluan shpërthime përpara se të regjistroheshin rrjedhjet.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -