28.7 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024

E vetme në shkollë, vajza kërkon mësues, Alesia: Dua të mësoj

- Advertisement -

Për këtë vit nuk është lyer as sistemuar. Më parë në këtë shkollë kanë qenë 60 nxënës.

- Advertisement -

Pasi erdhi demokracia u ul numri i nxënësve. Ndërsa vitet e fundit është shkatërruar plotësisht. Nxënësja e vetme s’ka ku mëson”, tha Dashamir Halili kryetar i fshatit.

Zyra Vendore Arsimore Kolonjë bën të ditur se është hapur një thirrje për mësues në portal dhe kanë shprehur gadishmërinë 6 mësues, por procedurat e emërimit do vonojnë edhe disa ditë. Të njëjtat burime konfirmojnë se mësuesit që kanë qenë më herët të punësuar në këtë shkollë kanë braktisur vendin e punës për shkak të rrugës së paasfaltuar dhe godinës së shkollës që rrezikon të shembet.

- Advertisement -

Ndërkaq edhe 2 shkolla të tjera në këtë zonë mbeten hapur vetëm me një nxënës, konkretisht shkolla e Fshatit Vodicë dhe Shkolla e Fshatit Shalëz, ndërsa ka dhe shkolla të tjera në Kolonjë që kanë vetëm nga 2 nxënës.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -