10 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024

22 vjet më parë u lirua nga burgu i Nishit: Intervistë e Albin Kurtit nga burgu e Pozharevcit në mars të vitit 2000

- Advertisement -

Kryeministri i tanishëm Kosovës Albin Kurti në vitin 1999 ishte arrestuar dhe burgosur nga regjimi serb. Shkak për arrestimin e tij u bënë qëndrimet pro pavarësisë së Kosovës.

- Advertisement -

Ai nga gjyqtarja serbe u dënuiar me 15 vite burg e ku ë njëjta para disa ditësh deklaroi se ky dënim për Kurtin erdhi pasi ai nuk e pranonte autoritetin e Serbisë.

Një intervistë e dhënë gjatë kohës që ishte i burgosur në Serbi vlerësohet si një nga qëndrimet më të forta të tij kundër Serbisë. Gazetarët që e pyesin janë të mediave serbe dhe të gjitha pyetjet janë provokuese, megjithatë Kurti ka ditur të mos i shmanget thelbit të qëndrimeve politike të tij.

- Advertisement -

Albin Kurti është arrestuar më 27 prill 1999 në Prishtinë. Deri me 2 maj 1999 është mbajtur në burgun e Prishtinës. Prej 2 maj deri më 10 qershor në burgun e Lipjanit. Prej 10 qershorit deri më 13 dhjetor 1999 në burgun e Pozharevcit. Prej 13 dhjetorit deri më 13 mars 2000, në burgun e Nishit.

Kjo është intervista e plotë të tij.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -