5 C
Pristina
Sunday, April 21, 2024

Kurti: Beogradi ka sabotuar suksesshëm marrëveshjen sepse Brukseli nuk i bjen pipit

- Advertisement -

Kryeministri Albin Kurti në një intervistë për RTK-në po flet në lidhje me qeverisjen e tij 3 vjeqare.

- Advertisement -

Në fillim të kësaj interviste, ai ka elaboruar situatën me bisedimet me Serbinë. Sipas tij, Beogradi po e saboton marrëveshjen, për këtë ai fajtor e ka lënë Brukselin, të cilin e ka potretizuar sikur një refer që nuk i bjen pipit.

Çka tha Kurti?

- Advertisement -

Ne me 27 shkurt ne bëmë marrëveshje, ajo marrëveshje është njohje de facto së paku, dhe në Ohër thuhet që asnjë nen më i rëndësishëm se tjetri.

Serbia nisi sistematikisht t’i shkel ato. Për fatin tonë të keq, Brukseli nuk reagonte si arbitër ndaj këtyre shkeljeve. Ato çka i kemi realizuar nuk kanë ngelur si tema. Për targa s’flet më shumë, edhe pse arritje shumë e madhe.

Kemi shumë sukses, por në Bruksel ku duhet t’i normalizojmë marrëdhëniet, Beogradi ka sabotuar suksesshëm sepse Brukseli nuk i bjen pipit. Brukseli nuk e përdorte fuqinë e tij, dhe obligimin si arbitër, që ta sanksionojë Serbinë saherë e shkel marrëveshjes. Ska zbatim kur ka shkelje. Arbitrit nuk e kanë qortuar e lëre më sanksionuar.

- Advertisement -

Pse Brukseli s’e bën. Kjo me të vërtetë është interesante. Është një lloj brenge që nëse qortohet dhe ndëshkohet Serbia ajo do të shkojë me Rusinë, thuase tashmë nuk e ka bërë këtë gjë. Shumë diplomatë në perëndim duan të besojnë që Serbia ende nuk ka shkuar me Rusinë. Dëmi është bërë.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -