29.2 C
Pristina
Thursday, July 18, 2024

Rrjepën qytetarët me çmime, Qeveria Kurti sërish i zë në flagrancë kompanitë e naftës

- Advertisement -

Është bërë gati një vit që nga ngritja alarmante e çmimeve të naftës në Kosovë. Çmime këto të papërballueshme për xhepin e qytetarëve të vendit. Por edhe kësaj radhe, Qeveria Kurti, ka zënë në flagrancë kompanitë që merren me tregtinë e naftës.

- Advertisement -

Ministria e Ministria e Industrisë, Ndërrmarrësisë dhe Tregtisë ka marrë vendim që të caktojë çmimet e naftës dhe masave tjera mbrojtëse të produkteve të naftës.

Ky vendim është marrë pasi është evidentuar se ka pasur mospërshtatje të çmimeve vendore me lëvizjet e mëdha të çmimeve në tregun botëror.

- Advertisement -

Sipas këtij vendimi marzha tregtare maksimale e lejuar e shitjes me shumicë është dy (2) eurocentë për litër kurse marzha tregtare maksimale e lejuar e shitjes me pakicë është dymbëdhjetë (12) eurocentë për litër.

Qeveria e Kosovës më 1 mars pati marrë vendim që të përcaktojë çmimet shitëse maksimale apo marzhat tregtare me shumicë dhe pakicë.

- Advertisement -

Sipas këtij vendimi, marzha më e lartë tregtare ishte deri në 4 për qind të çmimit të shitjes, ndërkaq te shitësit me pakicë marzha më e lartë ishte në 6 për qind.

Çmimet dhe kërkesa për naftë janë rritur në tregjet ndërkombëtare pas ndërhyrjes ushtarake të Rusisë në Ukrainë.

- Advertisement -
- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -