8.1 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024

KFOR-i del me komunikatë për situatën e re të krijuar në veri pas zgjedhjeve

- Advertisement -

KFOR ka dalë me një deklaratë lidhur me situatën dhe mbarëvajtjen e procesit zgjedhor në komunat veriore.

Në të thuhet se KFOR, ka ndjekur me vëmendje zhvillimet, teksa ky mision përmend që normalizimi i raporteve mes Kosovës dhe Serbisë, mbetet thelbësore për sigurinë përfshirë edhe në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

- Advertisement -

Kjo është komunikata e plotë:

Misioni i KFOR-it i udhëhequr nga NATO merr parasysh zgjedhjet në komunat në veri të Kosovës më 23 prill, të cilat u mbajtën pa incidente dhe në mënyrë të sigurt dhe të rregullt.

- Advertisement -

Gjatë gjithë kohës, KFOR-i ka qëndruar në kontakt të ngushtë me të gjitha palët e interesuara; ka monitoruar situatën në terren; dhe ka vazhduar të zbatojë mandatin e saj të OKB-së – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999 – për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë

Komandanti i KFOR-it mbetet në kontakt të ngushtë me të gjithë akterët përkatës, përfshirë BE-në, OKB-në, OSBE-në dhe përfaqësuesit e institucioneve të Kosovës dhe Forcave të Armatosura të Serbisë.

Normalizimi i marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës është thelbësor për sigurinë e qëndrueshme në të gjithë Kosovën dhe stabilitetin në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Për këtë qëllim, është thelbësore që të dyja palët të shmangin veprimet dhe retorikën përshkallëzuese dhe të fillojnë zbatimin e angazhimeve të tyre në

- Advertisement -

Dialogu i lehtësuar plotësisht nga BE-ja, dhe sa më shpejt që të jetë e mundur, për të ndërtuar mbi arritjet e rëndësishme që tashmë janë arritur. KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij të OKB-së dhe të sigurojë kornizën e nevojshme të sigurisë që dialogu i ndërmjetësuar nga BE-ja ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës të ecë përpara.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -