17 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024

Sot e bëmë me duart tona kryetar te veriut Zvonko Veselinoviqin

- Advertisement -

Nga Viktor Buzhala

- Advertisement -

Zvonko Veselinoviq prej sot do tē jetë kryetar i veriut të Kosovës. As që kam dyshime që atje do të krijohet një sistem paralel politik. E në rrethana të tilla fiton ai që ështē në i shpejti, më i shkathti dhe më i konsoliduari.

E ai ështē bosi i krimit të veriut, Zvonko Veselinoviq.

- Advertisement -

Në vitet 90 ne patëm krijuar sistemin tonë paralel dhe funksiononim për mrekulli. Serbia mbante zgjedhje në Kosovë, ne nuk merrnim pjesë. Mundohej ta orgabizonte jetën politike dhe socio-ekonomike, ne nuk merrnim pjesē. E aty ku nuk merr pjesë populli, pushteti nuk mund të transferohet. transferohet pushtimi.

Sot në veri pati zgjedhje. Populli nuk mori pjesë. E zgjedhjet janë instrumenti kryesor i demokracisë, pra pushtetit të popullit.

Kur mungon populli, krijohet padyshim pushteti paralel. E shefi i veriut, Zvonko, tash e tutje do tē ketë edhe kompetenca politike. I futur në listën e zezë të Amerikës, ai ka shumë nevojë për pushtet politik.

- Advertisement -

Ortaku i tij, Milan Radojçiq, gjithasjtu në listë të zezē të Amerikës veç e bëri të qartë që nuk do të lejojnë që pushteti në veri të jetë në duart e shqiptarëve. Radojçiq mund të jetë shumë lehtë kryeministër i veriut.

Padyshim që veriu do të organizohet dhe do të mbajë zgjedhjet e veta. Nëse Zvonko hyn në garë, do të triumfojē bindshēm pasi do të konsiderohet si hero që iu kundërvy armikut.

Një popull i pjekur, që ka kaluar nē rrethana të njëjta vepron ndryshe. Krijon mekanizma që i detyron popullin të marrin pjesë në zgjedhje. Po nuk e bëri këtë, do ta ketë fatin e pushtuesit tē vet. Nga historia duhet tē mësojmē të gjithë.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -