8.1 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024

Një restorant sjell 100 punëtorë nga Bangladeshi në Obiliq

- Advertisement -

Besart Istrefi thotë se po përballet prej muajsh me mungesë të punëtorëve, prandaj i duhet të angazhohet ai për t’i shërbyer klientëve.

Liberalizimi i vizave dhe mundësia e largimit të qytetarëve nga Kosova ka ngjallur pasiguri tek ai.

- Advertisement -

Kafet po i përgatitë për klientët. Këtë punë po e kryen vetë pronari i këtij restoranti që ndodhet në Obiliq.

Prandaj, Istrefi e ka menduar një zgjidhje, do të sjell punëtorë nga Azia.

- Advertisement -

Ai bëri të ditur se trajtimi jo duhur i punëtorëve gjatë viteve të kaluara ka bërë që këto veprimtari të përballen me këtë situatë.

VIDEO KËTU

Mobilizim të ngjashëm për të gjetur punëtorët kanë edhe biznese të tjera.

- Advertisement -

Kështu thotë, kryetari i Odës së Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës, Hysen Sogojeva.

E për çështjen e vizave për shtetasit e huaj ministria e Punëve të Jashtme ka krijuar një email të veçantë.

Në po këtë adresë T7 dërgoi pyetje për të kuptuar se sa është numri i atyre që kanë aplikuar mirëpo nga ky institucion nuk kanë kthyer përgjigje.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -