18.7 C
Pristina
Tuesday, May 21, 2024

Murati i kundërpërgjigjet Hotit, ia kujton vendimet si kryeministër: 70 milionë euro i pati shpenzuar për…

- Advertisement -

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati në një postim të tij në facebook i është kundërpërgjigjur ish kryeministrit Avdullah Hoti.

- Advertisement -

Derisa ky i fundit tha se qeveria ka dëmshpërblyer disa kompani, ndërsa nuk ka ndarë buxhet të mjaftueshëm për mjekët, arsimtarët, veteranët e kategori të tjera, ministri Murati i quan të pavërteta.

Madje, ministri Murati ia ka kujtuar edhe disa vendime të Hotit në kohën kur ai ishte kryeministër, si dhe Ministër i Financave.

- Advertisement -

Ai thotë se Hoti “70 milionë euro i pati shpenzuar në emër të mbështetjes në pandemi, por ato para nuk patën shkuar as për pensionistë, as për fëmijë, e as për punëtorë madje. Përfitues të atyre 70 milionëve ishin pronarët e bizneseve, e ndër ta përfituesit më të mëdhenj ishin ata që në pandemi kishin fitimet më të mëdha – supermarketet”.

Postimi i plotë:

LDK-ja vazhdon propagandën me shpresë që nëse e përsërisin mjaftueshëm, ndoshta dikush fillon dhe e beson. Kësaj radhe Avdullah Hoti paska thënë të pavërteta rreth buxhetit të vitit 2023.

- Advertisement -

Po i njëjti raport të cilit po i referohet Avdullahu, tregon që kategoria buxhetore e pagave në sektorin publik në vitin 2023 është rritur për 114 milionë euro krahasuar me vitin paraprak, apo 17% rritje mesatare vjetore.

Kur Avdullahu ka qenë Ministër i Financave, pagat i pati rritur për vetëm 4% në tërë mandatin, apo 15 euro për shumicën e shërbyesve publikë.

Po i njëjti raport të cilit po i referohet Avdullahu, tregon që për pensionistët dhe për fëmijët, në vitin 2023 Qeveria Kurti ka ndarë 70 milionë euro shtesë, nga 100 euro për secilin. Kurse familjet në asistencë sociale për herë të parë janë mbështetur për blerjen e druve për ngrohje me 5 milionë euro.

Kur Avdullahu ishte Kryeministër në vitin 2020, 70 milionë euro i pati shpenzuar në emër të mbështetjes në pandemi, por ato para nuk patën shkuar as për pensionistë, as për fëmijë, e as për punëtorë madje. Përfitues të atyre 70 milionëve ishin pronarët e bizneseve, e ndër ta përfituesit më të mëdhenj ishin ata që në pandemi kishin fitimet më të mëdha – supermarketet.
Advertisement

Propaganda nuk kalon!

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -