8.1 C
Pristina
Friday, October 7, 2022
- Advertisement -

Ushtritë më të fuqishme në Europë: Njëra nga shtetet ka gati 4 milionë ushtarë

Ushtria e një vendi ka për qëllim ruajtjen e paqes, sigurimin dhe mbrojtjen e të gjithë personave që jetojnë në atë shtet, transmeton Gazeta Metro.

- Advertisement -

Madje, ka vende të botës që kontribojnë dhe shpenzojnë aq shumë në ato, sa që radhiten në majë të listave për ushtritë më të fuqishme.

Gjeografia, aftësitë logjistike, burimet natyrore, diversiteti i armëve dhe pasurisë e zhvillimi kombëtarë – të gjitha këto ndikojnë në fuqinë e ushtrisë së një vendi.

Gazeta Metro më poshtë u sjellë 3 ushtritë më të fuqishme në Europë.

- Advertisement -

Rusia

Personeli ushtarak: 3.586.128 personave.

Forca totale e aeroplanëve: 3.914

- Advertisement -

Avionët luftarakë: 818

Tanke luftarake: 20.300

Asete të përgjithshmë detare: 352

Buxheti: 47 miliardë dollarë

Franca

Personeli ushtarak: 388.635

Forca totale e aeroplanëve: 1.262

Avionët luftarakë: 299

Tanke luftarake: 406

Asete të përgjithshme detare: 118

Buxheti: 40 miliardë dollarë

Britania e Madhe

Personeli ushtarak: 279.230

Forca totale e aeroplanëve: 832

Avionët luftarakë: 103

Tanke luftarake: 227

Asete të përgjithshme detare: 76

Buxheti: 50 miliardë dollarë.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -