8.1 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024

Thuajse gjate gjithe kohes degjoni fishkeIIima te vazhdueshme? Ky eshte probIemi ngase mund te vuani

- Advertisement -

Dëgjimi i një fishkëllimi të vazhdueshëm në vesh, tringëllimë në vesh, nuk është vetëm i bezdisshëm, por edhe një pen gesë për pjesën tjetër normale të trurit tonë. Studiuesit zbuluan origjinën e këtij çrregullimi.Bilbilat që disa prej nesh vazhdimisht dëgjojnë në vesh, e cila quhet tringëllimë kronike, fillon nga një zonë specifike e trurit dhe i pengon ata që vuajnë prej saj të pushojnë siç duhet.

- Advertisement -

Hulumtuesit në Universitetin e Illinois, të cilët analizuan trurin e disa pacientëve me imazhe rezonancë funksionale, ishin në gjendje të kuptonin origjinën e tringëllimës në veshë. Ja se çfarë zbuluan dhe pse tringëllimi kronik mund të dëmtojë shëndetin e atyre që vuajnë prej tij.Ata zbuluan se tringëllima fillon nga një rajon i quajtur precuneus.

Ai ndodhet në lobulin parietal superior dhe është i përfshirë në kujtesën episodike dhe në disa aspekte nga vetëdija.Por është gjithashtu e rëndësishme për shkak se ajo është e lidhur me dy rrjetet trurit. Studiuesit zbuluan se tringëllima kronike ka më shumë të bëjë me rrjetet e menaxhimit të vëmendjes.

- Advertisement -

Kjo do të thotë se njerëzit që vazhdimisht ndjejnë këtë bilbil, edhe kur ata shkojnë për të fjetur, në fakt nuk arrijnë vërtetë të relaksohen, sepse truri mbetet në një gjendje të vëmendjes më të madhe dhe i duket se dëgjon bilbilin.Ajo që u zbulua do të shpjegonte pse shumë pacientë raportojnë raste të shumta të lodhjes kronike dhe vështirësive të përqëndrimit.Zbulimi ndoshta do të lejojë në të ardhmen të gjejë trajtime të dobishme dhe të mposhtë ose menaxhojë tringëllimën në veshë.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -