11 C
Pristina
Wednesday, October 5, 2022
- Advertisement -

SuImi kibernetik ndaj Shqipërisë, SHBA sanksionon Iranin

Shtetet e Bashkuara vendosën të premten sanksione ndaj Ministrisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Iranit dhe ministrit të saj, me akuzën se ata ishin të lidhur me suImin kibernetik të korrikut ndaj Shqipërisë.

- Advertisement -

“Sot, Zyra e Departamentit të Thesarit të SHBA-së për Kontrollin e Pasurive të Huaja (OFAC) po cakton Ministrinë e Inteligjencës dhe Sigurisë së Iranit (MOIS) dhe Ministrin e tij të Inteligjencës për përfshirje në aktivitete të aktivizuara kibernetike kundër Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve të saj. Të paktën që nga viti 2007, MOIS dhe përfaqësuesit e tij të aktorëve kibernetikë kanë kryer operacione keqdashëse kibernetike që synojnë një sërë organizatash qeveritare dhe të sektorit privat në mbarë botën dhe në sektorë të ndryshëm të infrastrukturës kritike.” – thuhet në njoftimin e Thesarit.
Shqipëria ndërpreu marrëdhëniet diplomatike me Iranin të mërkurën dhe urdhëroi diplomatët iranianë dhe stafin e ambasadës të largoheshin nga vendi ynë brenda 24 orëve.

Edhe Bashkimi Europian ka dënuar suImin kibernetik të Iranit ndaj shërbimeve publike Shqipërisë.

BE tha se është gati për të mbështetur Shqipërinë në qëndrueshmërinë kibernetike si dhe të ndërmarrë hapa të nevojshme.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -