5.8 C
Pristina
E martë, 29 Nëntor, 2022
- Advertisement -

Suedia ndalon shkollat isIame

Aktivistët myslimanë në Suedi akuzojnë qeverinë se po bën përpjekje për të mbyllur shkollat islame në vend.

- Advertisement -

Legjislacioni i prezantuar në fillim të këtij viti parandalon zgjerimin e shkollave ekzistuese islame ose hapjen e degëve të reja duke filluar nga viti 2024.

20 shkolla që e klasifikojnë veten si islame ose ato që janë në pronësi të myslimanëve janë duke u mbyllur dhe tri të vetmet e mbetura po përballen me padi kundër tyre.

Shkak është bërë një raport nga shërbimi i brendshëm suedez i sigurisë për përfshirjen e grupit të Vëllazërisë Myslimane në këto shkolla apo agjenda të tjera sekrete.

- Advertisement -

Sipas agjencisë suedeze, fëmijët në këto shkolla rrezikojnë radikalizmin, por pretendimi kundërshtohet nga komuniteti mysliman në vend. Deri më tani, gjykatat suedeze kanë rrëzuar tre vendime për mbylljen e tre shkollave islame./Euronews/

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -