16.1 C
Pristina
E shtunë, 10 Qershor, 2023

Strategjia greko-serbe për ta pushtuar Shqipërinë përmes shkatërrimit të 500 fabrikave

- Advertisement -

Të rekomanduara

Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme Iufta nuk është më me heshta, shpata dhe pushkë, (përgjithësisht) por sot Iufta e vërtetë është Iufta e tregjeve, dhe per tregje.Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje pune rreth 500 fabrika.

Normalisht pjesa më e madhe e fabrikave tona prodhonin produkte, që nuk mund të konkuronin tregun e huaj…

- Advertisement -

Në Shqipërinë e viteve ’90 – ’95 ishin në gjendje pune rreth 500 fabrika, të cilat ishin relativisht të amortizuara dhe nuk mund të konkuronin tregun e jashtëm. Besoj keni dëgjuar që në ditët e sotme Iufta nuk është më me heshta, shpata dhe pushkë, (përgjithësisht) por sot Iufta e vërtetë është Iufta e tregjeve, dhe per tregje.

Normalisht pjesa më e madhe e fabrikave tona prodhonin produkte, që nuk mund të konkuronin tregun e huaj, por me pak investime dhe rinovime, shume shpejt Shqipëria do të prodhonte produkte konkuruese dhe me kosto të lirë. Ja pse fabrikat nuk duheshin prishur: 1-Fabrikat posedonin strukturën, terrenin dhe infrastrukturën ndihmëse.

2-Fabrikat tona mund të shërbeheshin me krah të lirë pune dhe me specialistë me shumë eksperiencë. 3-Fabrikat tona mund të mos konkuronin tregun e jashtëm, por mund të furnizonin tregun vendas. Imagjinoni Serbinë+Greqi duke paguar qindra miliona dollarë direkt qeverinë Shqiptare, me kushtin e vetëm, shkatërrimin e çdo fabrike, kështu në Ballkan Shqipëria dorëzohej pa kushte përballë “armatës” të prodhimeve Serbe dhe Greke; kështu që gjithçka merr kuptim kur ekuacionit tonë i bashkangjitet Serbia dhe Greqia.

- Advertisement -
- Advertisement -

Të fundit

Gjenerali amerikan për situatën në veri: Shqetësuese shmangia nga përpjekjet për stabilitet

Gjenerali amerikan Daniel Hokanson, Shef i Byrosë së Gardës kombëtare dhe anëtar i Shefave të Shtabit të përbashkët...

Më shumë