fbpx
-1.3 C
Pristina
E hënë, 30 Janar, 2023

Skenari më optimist: Mësuesi-ja e fillores merr rrogë 722 euro nëse vlera e koeficientit është 1.29

- Advertisement -

Duhet Lexuar

Çka nëse koeficienti është 129 euro (skenari më optimist)?

Sipas Projektligjit për Paga, në arsimin universitar dhe parauniversitar, koeficientin më të lartë pritet që ta ketë rektori – 14,2 – i cili, sipas kërkesës së AAK-së, do të paguhet me 1 mijë e 831 eurosh e 80 centësh në muaj.

Dekani, i cili parashihet që të ketë koeficient 12,8, pritet që të paguhet 1 mijë e 651 euro e 20 centë.

- Advertisement -

Profesori i rregullt, i cili e ka koeficientin 12,4, pritet që të ketë pagë prej 1 mijë e 599 eurosh e 60 centësh.

Në anën tjetër, drejtorët e shkollave të mesme të larta pritet që ta kenë koeficientin 6,4 ose pagë prej 825 eurosh e 60 centësh, teksa drejtorët e shkollave fillore e të mesme të ulëta parashihet që ta kenë koeficientin 6 apo pagë prej 774 eurosh.

Ndërkohë mësimdhënësit në shkollën e mesme të lartë, koeficientin 5,8 apo 748 euro e 20 centë pagë bazë, ndërsa ata në arsimin fillor, pritet ta kenë koeficientin 5,6 apo 722 euro e 40 centë pagë, e mësimdhënësit e institucioneve parashkollore koeficientin 5,2 apo 670 euro e 80 centë pagë.

- Advertisement -

Të fundit

HeIIbanianz, shqiptarët që po ‘tmerrojnë’ britanikët: S’ka poIicë që i ndalon

Gangsterët shqiptarë të veshur me Balaclava që përdorin automatikë kanë pushtuar rrugët e Londrës, duke shkaktuar britanikët. Një artikull i...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -