8.1 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024

“Serbia është i vetmi vend në botë, që nuk e di se ku i ka kufijtë”

- Advertisement -

“Serbia është i vetmi vend në Evropë dhe ndoshta në botë që nuk i di se ku janë kufijtë e saj, sepse pretendon se i përkasin edhe territoret e dikujt tjetër”, Kështu ka thënë për portalin Radio sarajevo avokati kosovar Azem Vlasi.

Ai thotë se reagimet e Serbisë për votimin në Këshillin e Evropës për pranimin e Kosovës janë të papërshtatshme dhe tregojnë se “në çfarë pozicionesh antievropiane ka mbetur Serbia”.

- Advertisement -

Në Beograd janë të zemëruar me BiH që nuk votoi kundër, sepse mendojnë se duhet të ndjekë politikën e Serbisë, pra të Republikës Srpska. Ata janë të zemëruar edhe me Malin e Zi që votoi për anëtarësimin e Kosovës në KE. Po manipulojnë serbët në veri të Kosovës, duke i mashtruar se Serbia do të kujdeset për ta nëse nuk e njohin shtetin e Kosovës në territorin e atyre katër komunave dhe duan ta besojnë atë politikë mashtruese në dëm të tyre. “, thotë Vllasi.

Ai thekson se edhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, edhe ministri i Jashtëm, Ivica Daçiq, e dinë shumë mirë që Kosova përfundimisht dhe përgjithmonë është e pavarur nga Serbia.

- Advertisement -

Sipas tij, Kosova nuk ishte asnjëherë pjesë e Serbisë si shtet i pavarur, por pas largimit të Perandorisë Osmane nga këto zona në vitin 1912, Serbia pushtoi me forcë territorin e sotëm të Kosovës dhe Maqedonisë, e pushtoi atë dhe kreu krime të tmerrshme kundër shqiptarët.“Serbia nuk e pranon pavarësinë, sepse ende ëndërron që Kosova të jetë “krahina e saj jugore””, tha Vllasi.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -