21.8 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

Senatori amerikan: Paqja arrihet me njohjen e Kosovës nga Serbia, jo me asociacion një-etnik

- Advertisement -

Senatori i mirënjohur Robert Menendez, që është edhe Kryetar i Komitetit për Marrëdhëniet me Jashtë të Senatit Amerikan ka mbaktur një fjalim në takimin me komunitetin shqiptaro-amerikan, të organizuar nga Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane. Qëndrimet e tij ishin të qarta.

- Advertisement -

“Paqja arrihet me njohjen e Kosovës nga Serbia, jo me asociacion një-etnik, i cili krijon përçarje etnike dhe minon funksionimin e shtetit. Njohja e pavarësisë është e para, gjithçka tjetër është e lidhur dhe mund të zgjidhet me të. Kjo nuk është e mirë vetëm për Kosovën, por edhe për Ballkanin, si dhe për interesin kombëtar dhe sigurinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës”.

“Zgjidhja e përhershme nuk mund të arrihet me vendime të këqija afatshkurtra”, tha Menendez.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -