12.2C
Pristina
24 Shkurt, 2021 - 19:15

Sa pasuri të paluajtshme ka Milo Gjukanoviq – presidenti malazez nuk pranon të tregojë sa para ka në banka

Milo Gjukanoviq në pjesën më të madhe të vitit të kaluar, ka pasur të ardhura më pak se 2,105 euro.

Kështu shkruan në kartelën e rregullt vjetore të pronës që dorëzoi në Agjencinë për Parandalimin e Korrupsionit.

Presidenti i Malit të Zi raportoi se gruaja e tij, Lidija Gjukanoviq, mori pak më shumë se 890 euro për pjesën më të madhe të vitit.

Kur bëhet fjalë për pasuri të paluajtshme, Gjukanoviq është pronar i një apartamenti prej 187 metra katrorë. Ai gjithashtu fitoi ambiente banimi prej 47 dhe 170 metra katrorë, jo-rezidenciale ambientale prej 42, 70 dhe 168 metra katrorë, garazhe 81 metra katrorë dhe rreth 11 hektar tokë.

Në korrik, “Vijesti” njoftoi se presidenti i Partisë Demokratike të Socialistëve raportoi në Agjenci se ishte bërë pronar i një ngastre të madhe toke dhe pasuritë e paluajtshme.

Sipas kartelës, gruaja është pronare e një ndërtese rezidenciale familjare prej 121 metra katrorë dhe 12 metra katrorë të një ndërtese ndihmëse, 500 metra katrorë oborr dhe mbi 2500 metra katrorë tokë.

Gjukanoviq është pronar i “Audi A3” që nga viti 2006, dhe së bashku me gruan e tij ai është pronari i kuponit.

Ai është bashkëpronar i ndërmarrjes “Global Montenegro” dhe i së një të katërtës së “Univerzitats” – themeluesi i Universitetit të Donja Goricas.

Në kartelën e pasurisë së Gjukanoviç thuhet gjithashtu se ka pak më pak 20 mijë metra katrorë ndërtesa dhe garazhe dhe pak më shumë se 12 mijë metra katrorë tokë në Donja Gorica.

Gjithashtu edhe 20,130 metra katrorë tokë të hipotekuar në Budva janë regjistruar në “Global Montenegro”.

Gjukanoviç nuk dha pëlqimin e Agjencisë për të hyrë në llogarinë e tij bankare. Kjo thuhet në kartelën e rregullt vjetore të pronës që ai dorëzoi në Agjencinë për Parandalimin e Korrupsionit.

Të fundit

Të tjera nga rubrika