12.7 C
Pristina
Tuesday, March 21, 2023

Republika e Kosovës në faqen zyrtare të Qeverisë së Serbisë, Bërnabiq tregon arsyjen

- Advertisement -

Të rekomanduara

Kryeministrja serbe Ana Brnabiq ka deklaruar se fakti që emërtimi “Republika e Kosovës” është shfaqur në ueb faqen e qeverisë së Serbisë në gjuhën angleze është gabim i rëndë i përkthyesit, por përgjegjësia është e ekipit të internetit të shërbimit për shtyp të qeverisë, gjë që do të ketë pasoja për punonjësit që siç tha ajo kanë bërë “një gabim kaq të rëndë dhe të pafalshëm”.

Menjëherë pas u bë publik ky lajm, Bërnabiq për t’u arsyetuar, nxitoi të paraqitet në Radiotelevizionin e Serbisë, duke kërkuar falje qytetarëve për këtë “gabim të rëndë” dhe ka treguar se “ky lajm kontestues” është hequr menjëherë nga faqja e qeverisë.

- Advertisement -

Siç ka shpjeguar, përkthyesi punon në qeveri që nga viti 2001 dhe është magjistër i gjuhës angleze, transmeton Paparaci.

Në të njëjtën kohë, Bërnabiq ka akuzuar opozitën se e ka keqpërdorur këtë gabim për ta bërë publik.

- Advertisement -

Të fundit

Rritet edhe më tepër çmimi për shkuarje në Haxh, kjo është shifra marramëndese që duhet ta paguani

Bashkësia Islame e Kosovës është deklaruar në lidhej me shkuarjen në Haxh, edhe për këtë vit. Në kuadër të kësaj,...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -