fbpx
0.5 C
Pristina
E hënë, 30 Janar, 2023

Ramabaja thotë së serbët në Kosovë duhet ta kenë një vetëqeverisjes IokaIe të fuqishme

- Advertisement -

Duhet Lexuar

Sadri Ramabaja, duket se po ndryshon qëndrim ndaj formimit të Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe.

Ai ka thënë se minoriteti serbë në Kosovë duhet ta ketë një vetëqeverisje lokale të fuqishme.

- Advertisement -

Sipas tij, Kosova nuk mund të ecë përpara me problemin e asociacionit nëpër këmbë.

“Sigurisht që ndonjë formë e vetëqeverisjes lokale, ne e kemi thane edhe këtu, do të duhej të gjendet për shkak se ne nuk mund të ecim tutje me këtë problem nëpër këmbë. Dhe projekti franko-gjerman i jep hapësirë kësaj çështje për një vetëqeverisjes lokale të fuqishme. Pse mos ta kenë serbët universitetin e fuqishëm në Mitrovicë, spitalin e fuqishëm në Graqanicë, që investohet edhe prej neve, jo vetëm prej tjerëve”, është shprehur Ramabaja.

- Advertisement -

Të fundit

A është ky skandaI dipIomatik nga presidenti kroat? MiIovanoviq: Kemi aneksuar Kosovën, është marrë nga Serbia

Presidenti kroat Zoran Millanoviq, njihet me deklarata kontroverse edhe për tema që bëjnë bujë edhe jashtë kofinëve të Kroacisë. Millovanoviq...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -