12.7 C
Pristina
Tuesday, March 21, 2023

Po kërkon Asociacion një-etnik në Kosovë, kryeministri Kurti vjen me një pyetje për Serbinë

- Advertisement -

Të rekomanduara

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka deklaruar se asociacione një-etnike komunash në Serbi do të mund të formonin hungarezët, boshnjakët, shqiptarët dhe bullgarët, por një gjë të tillë nuk ua mundëson Serbia, përderisa ajo e kërkon një të tillë në Kosovë.

Kurti thotë se në Serbi llogariten 21 minoritete.

- Advertisement -

Postimi i plotë:

Asociacionet e komunave mbi baza etnike në Serbi?

Minoritete në Serbi zyrtarisht llogariten 21 sosh: kroatët, bunjevcët, bullgarët, boshnjakët, shqiptarët, hungarezët, romët, rumunët, rusinët, sllovakët, ukrainsët, lidhja hebreje, ashkalinjët, vllehët, grekët, egjiptianët, gjermanët, sllovenët, çekët, maqedonët, malazezët.

11 komuna në Serbi udhëhiqen nga kryetarë joserb. Asociacione një-etnike komunash do të mund të formonin hungarezët, boshnjakët, shqiptarët dhe bullgarët. Pse Serbia nuk ua mundëson këtë, përderisa e kërkon një gjë të tillë në Kosovë?

- Advertisement -

- Advertisement -

Të fundit

Rritet edhe më tepër çmimi për shkuarje në Haxh, kjo është shifra marramëndese që duhet ta paguani

Bashkësia Islame e Kosovës është deklaruar në lidhej me shkuarjen në Haxh, edhe për këtë vit. Në kuadër të kësaj,...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -