25.7 C
Pristina
Saturday, June 22, 2024

Pas rrahjes që ndodhi mbrëmë, mbyllet xhamia në Halabak të Podujevës

- Advertisement -

Përmes një njoftimi Këshilli i Bashkësisë Islame në Podujevë kanë bërë të ditur se kanë marrë vendim ta mbyllin xhaminë përkohësisht deri në një vendim tjetër.

‘’Bashkësia Islame tërë angazhimin e saj po e bënë për të ruajtur qetësinë mes banorëve. Duhet ditur se xhamitë janë vend paqeje dhe i qetësisë shpirtërore, ndaj bëjmë thirrje për përmbajtje dhe mirëkuptim deri te një vendim sa më unifikues’’, thuhet në njoftimin e KBI.

- Advertisement -

Njoftimi I plotë:

Të nderuar!

- Advertisement -

Këshilli i Bashkësisë Islame në Podujevë është i shqetësuar dhe e dënon incidentin e ndodhur mbrëmë afër xhamisë së fshatit Halabak.

Njoftojmë opinionin publik se ne më parë për atë xhami kishim lëshuar autorizim për kryerje të riteve fetare deri në një vendim i cili do të ishte unifikues për të gjithë banorët e atij fshati.

Tani, kur pakënaqësitë janë thelluar, ne, përkohësisht e kemi mbyllur xhaminë, deri në një vendim tjetër.

- Advertisement -

Bashkësia Islame tërë angazhimin e saj po e bënë për të ruajtur qetësinë mes banorëve. Duhet ditur se xhamitë janë vend paqeje dhe i qetësisë shpirtërore, ndaj bëjmë thirrje për përmbajtje dhe mirëkuptim deri te një vendim sa më unifikues.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -