11.6 C
Pristina
Friday, September 30, 2022
- Advertisement -

Paralajmërimi i Putinit për Evropën

Gazi është bërë një nga protagonistët kryesorë në luftën midis Rusisë dhe Ukrainës, pasi duke pasur parasysh kufizimet e vendosura nga Evropa ndaj Moskës, ai është aseti më i fuqishëm me të cilin mund të “luajnë” rusët. Dhe, në këtë linjë, Vladimir Putin ka lëshuar paralajmërimin e tij të fundit.

- Advertisement -

Vendimi i Brukselit dhe i anëtarëve të G7 për të vendosur çmimet tavan të gazit dhe naftës nuk ka kënaqur Presidentin rus, i cili ka kërcënuar se do të ndërpresë furnizimin nëse e zbatojnë këtë vendim.

“Ka detyrime kontraktuale dhe nëse merren vendime politike që kundërshtojnë kontratat, ne nuk do t’i përmbushim ato”, tha Presidenti gjatë fjalimit të tij në Forumin e VII Ekonomik Lindor në Vladivostok.

Këto deklarata vijnë në të njëjtën ditë kur Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula Von der Leyen, ka ripërsëritur mendimin e saj për aplikimin e një çmimi tavan për gazin në kufijtë e Bashkimit, një vendim që Putin e ka cilësuar si “idiot”.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -