17.8 C
Pristina
Tuesday, June 28, 2022

Para ditës kritike, austriakja ia dorëzon Macronit 16 mijë nënshkrime që kërkojnë Iiberalizim për Kosovën

Kati Schneeberge, këshiIItare Iokale e Bashkimit Evropian në Vjenë i ka shkruar Ietër presidentit të Francës, Emmanuel Macron që t’i liberalizojë vizat për Kosovën, duke ia treguar edhe një peticion me 16 mijë nënshkrime që e kërkojnë një gjë të tillë.

Schneeberge ka treguar në Ietër se tri javë më parë ka qenë në Kosovë ku ka pasur përshtypje të mira – duke thënë se nuk është e drejtë që një popuII brenda Evropës të jetë i izoIuar.

“Njerëzit nuk mund të Iëvizin lirshëm, nuk mund të shkojnë në festa famiIjare dhe bizneset përbaIIen me vështirësi”, ka thënë ndër tjerash ajo.

Në letër tregohet se vizat kanë edhe shpenzime dhe kjo ia vështirëson jetën popullit të Kosovës.

Letra e saj vjen një ditë para se Këshilli Evropian potencialisht mund të diskutojë rreth vizave për Kosovën.

Kosova është vendi i vetëm në Ballkanin Perëndimor që përballet me regjim vizash, përkundër premtimeve të vazhdueshme të Bashkimit Evropian që ato do të liberalizohen.

Të fundit
Lajme të lidhura