0C
Pristina
2 Mars, 2021 - 03:12

Osmani për lidhjen e marrëdhënieve diplomatike mes Kosovës e Izraelit: Falenderojmë SHBA-të për rolin e tyre

Presidentja në detyrë, Vjosa Osmani, e ka quajtur të veçantë këtë ditë kur Kosova dhe Izraeli, zyrtarisht lidhën marrëdhënie diplomatike mes dy vendeve.Osmani në Twitter shton se duhet falenderuar SHBA-të, për rolin e tyre të rëndësishëm ndaj këtij zhvillimi.

”Republika e Kosovës dhe Shteti i Izraelit zyrtarizuan sot marrëdhëniet diplomatike midis dy vendeve tona. Prandaj shënon një moment të veçantë në marrëdhëniet mes Kosovës dhe Izraelit, që datojnë që nga Holokausti kur kosovarët ishin ndër të paktët që ofruan strehim dhe mbrojtje për popullin hebre. ½”.

”Në këtë ditë, ne falënderojmë Shtetet e Bashkuara të Amerikës për miqësinë e tyre të përjetshme dhe rolin e tyre të rëndësishëm në ndihmën për krijimin e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve tona”.

Të fundit

Të tjera nga rubrika