Osmani në Forumin për Gratë, Paqen dhe Sigurinë: Do të punojmë ditë e natë për barazinë e grave

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, pasi bëri hapjen e punimeve të Forumit për Gratë, Paqen dhe Sigurinë, përshëndeti të pranishmit.

Ajo tha se ky Forum sot është kulmi i një pune ndër dekada, për çka kanë punuar gratë e Kosovës, para 22 vitesh gratë nisen iniciativën për Rezolutën 13/25.

“Gratë në Kosovë kanë kaluar një rrugë të gjatë deri këtu, por sot të drejtat e grave në shumë vende të botës po shkelen, ato po dhunohen deri në vdekje. Por, kjo nuk do të thotë se ne do të heshtim, ka shumë të reja që luftojnë për këto të drejta”, tha Osmani.

-Advertisement-

Ajo, tha se do të punojnë ditë e natë për barazinë dhe se nuk mund të harrohet historia e grave të Kosovës, që me protesta me kalimin e vështirësive të shumta gjatë Iuftës.

“Na vjen mirë që kemi grumbulluar një numër kaq të madh pjesëmarrësish në këtë Forum.

Osmani falënderojë pjesëmarrësit e këtij Forumi, nga 33 vende të botës. Deri sa foli për gratë në ukrainase po vuajnë nga lufta e agresionit të Rusisë në Ukrainë.

Presidentja foli edhe për punën e palodhur që ka bë ish-sekretarja e Shtetit, Medlin Olbrajt për lirinë e Kosovës.