21.8 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

Nis shitja e armës inteligjente që shkrep vetëm në duart e pronarit, këto janë çmimet

- Advertisement -

Pronësia e armëve ka qenë dhe vazhdon të jetë një temë debati në Shtet e Bashkuara të Amerikës nga grupe të ndryshme. Një pjesë mendon se kjo ka të bëjë me lirinë personale, e një pjesë tjetër besojnë se numri i rasteve tragjike mund të bie nëse reduktohet përdorimi i tyre, raporton Reuters.

- Advertisement -

Në startupin amerikan Biofire, besojnë se një armë mund të përdoret vetëm nga pronarët e saj dhe nëse bie një revole në duart e dikujt tjetër s’mund të përdoret për suIme apo vrasje.

Biofire Smart Gun ka dalë me këtë opsion, duke e përdorur të njëjtin të njëjtën si për telefona. Pra, arma mund të përdoret vetëm nga pronari i saj, deri në pesë persona (duke i përfshirë anëtarë të familjes) të cilët mund të regjistrohen për të përdorur biometrikën.

- Advertisement -

Një armë e tillë është shfaqur në tregun amerikan javën që po lëmë pas dhe siç thuhet nga kompania, një model është i shitur dhe dërgesat do të fillojnë në fund të këtij viti.

Çmimi i modelit bazë është 1500 dollarë dhe janë dy versione më të shtrenjta dhe kushtojnë 1900 apo edhe 2500 dollarë.

Secili prej këtyre modeleve lejon personalizim, siç është zgjedhja e ngjyrës apo konfigurimi i armës për majtakë.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -