13.4 C
Pristina
Monday, May 27, 2024

“Nëse Asociacioni është OJQ, pse duhet vendim i veçantë i qeverisë për ta themeluar”

- Advertisement -

Ish-ministrja e Punëve të Jashtme, Meliza Haradinaj – Stublla, përmes një shkrimi në llogarinë e saj në Facebook, ka shkruar se nuk e ka të qartë se pse duhet një vendim i veçantë i Qeverisë së Kosovës, nëse Asociacioni ka karakter të një organizate jo qeveritare.

- Advertisement -

Postimi i plotë:

- Advertisement -

Një gjë mbetet e paqartë:

Nëse i ashtuquajturi ‘Asociacion’ NUK po parashihet të ketë kompetenca ekzekutive (që u hodhën poshtë edhe nga Gjykata Kushtetuese) dhe se struktura e statusi ligjor i saj do të jetë i ngjashëm me atë të Asociacionit të Komunave të Kosovës – atëherë pse i duhet këtij të ashtuquajturi ‘Asociacion’ një vendim i veçantë i Qeverisë për t‘u themeluar diçka që është një OJQ e thjeshtë?!

Çfarëdo lirie të asociimit shtesë ligjit të mëposhtëm – e defunksionalizon përhershëm Kosovën. Disa nene nga Ligji për Lirinë e Asociimit.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -