11C
Pristina
4 Mars, 2021 - 22:48

Nënshkruhet marrëveshja për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Izraelit

Kosova dhe Izraeli kanë nënshkruar marrëveshje për vendosje e marrëdhënieve diplomatike.

Marrëveshja është nënshkruar në një ceremoni zyrtare nga ministrja në detyrë e Punëve të Jashtme të Kosovës, Meliza Haradinaj Stublla, si dhe ministri i Punëve të Jashtme të Izraelit, Gabriel Ashkenazi.

Njohja e Kosovës nga Izraeli erdhi si pjesë e marrëveshjes midis Kosovës dhe Serbisë të ndërmjetësuar nga administrata Trump në shtator.

Marrëveshja përfshinte gjithashtu normalizimin midis Izraelit dhe Kosovës dhe që të Kosova dhe Serbia të hapnin ambasadat e tyre në Jeruzalem.

Kjo marrëveshje do të jetë në katër kopje, në anglisht, hindu, shqip dhe serbisht.

Ministrja në detyrë e Punëve të Jashtme, Meliza Haradinaj-Stublla e ka quajtur historike njohjen zyrtare të Kosovës dhe Izraelit.

Të fundit

Të tjera nga rubrika