13.4 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022
- Advertisement -

Nagavci për paralajmërimet e SBASHK’ut për grevë: I pyeta pse po i kërkoni 100 euro e jo 500 euro

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie Nagavci ka komentuar paralajmërimet e SBASHK-ut për grevë.

Nagavci është shprehur se paralajmërimet e tilla më së shumti dëmtojnë nxënësit kosovarë dhe si e tillë është e papranueshme.

- Advertisement -

Kemi ndjekur deklarimet për grevën e paralajmëruar të SBASHK-ut. Duhet cekur se mos mbajtja e mësimit dëmton më së shumti nxënësit dhe si e tillë për neve është e papranueshme.

Ne po punojmë që të ofrojmë mbështetjen tonë të mësimdhënësve nëpër shkolla.

Të gjithë jemi dëshmitar që rezultatet e nxënësve tanë nuk janë ato që ne i dëshirojmë. Humbjet në arsim që janë shkaktuar edhe nga pandemia janë tepër të mëdha.

- Advertisement -

Andaj duhet të punojmë sa më shumë.

Më lejoni të ju njoftoj që për Ligjin e Pagave ne jemi kujdesur të sigurohemi që të gjithë mësimdhënësit të trajtohen barabartë.

Ne ua kemi bërë me dije SBASHKu-t se do ta adresojmë në mënyrë dinjitoze kërkesat e mësimdhënësve tanë”, ka deklaruar Nagavci.

- Advertisement -

Nagavci po ashtu tha se i ka pyetur përfaqësuesit e SBASHK-ut gjatë takimeve me ta se përse po i kërkojnë pikërisht 100 euro e jo 300 osë më pak ose më shumë.

Pyetja ime për SBASHK-un ka qenë pse pikërisht 100 euro, pse jo 300 ose 500 ose 80. Pse vetëm për punëtorët e arsimit e jo për punëtorët e tjerë. Ose pse për të gjithë punëtorët e arsimit njëjtë”, tha Nagavci.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -