10 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024

“Mure të qara e të fryera”, kulla e Tahir Mehes rrezikon të shembet

- Advertisement -

Ilir Meha, nipi i Tahir Mehës permes rrjetit social “facebook”, ka njoftuar së kulla e Tahir Mehes që gjindet në fshatin Prekaz të Komunës së Skenderajt, ka përfunduar në gjendje të mjerushme dhe së nga të qarat rrezikon të shembet, raporton portali rajoni.org.

- Advertisement -

Ai ka thënë se e gjithë kjo ka ndodhur si pasojë e neglizhencës dhe papërgjëgjësisë institucionale shtëtrore të Ministrisë së Kulturës, institucion të cilin Meha e akuzon së ka lënë në mëshiren e kohës’ trashegimin kulturore – -Kullën- ” Tahir Meha ” në Prekaz të Poshtëm.

“Uji pikon nga të gjitha anet mbrenda’ duke prishur foto e qdo gjë t,jeter më vler’ si dhe muret mbrojtëse të qara e të fryera nga uji’ gjë që rrezikon të shemben në rrugë e pastaj dhe Kulla të shkoj e tera në deformim komplet”.

- Advertisement -

Postimi i plotë:

Neglizhenca – papërgjëgjësia institucionale Shtëtrore e Ministrisë së Kulturës, lënë në mëshiren e kohës’ trashegimin kulturore – -Kullën- ” Tahir Meha ” në Prekaz të Poshtëm.
Ajo pikon nga të gjitha anet mbrenda’ duke prishur foto e qdo gjë t,jeter më vler’ si dhe muret mbrojtëse të qara e të fryera nga uji’ gjë që rrezikon të shemben në rrugë e pastaj dhe Kulla të shkoj e tera në deformim komplet.

Kerkesa e bërë kti institucioni para shumë kohe më datë 16. 07. 2020.

- Advertisement -

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -