17.8 C
Pristina
Tuesday, June 28, 2022

Mërgim Lushtaku thirrje maturantëve: Mësoni e studioni, jeni e ardhmja e Kosovës

Sot, mbi 20 mijë maturantë, i nënshtrohen provimit të maturës shtetërore.

Me këtë rast deputeti Mërgim Lushtaku sot ka vizituar nga afër maturantët të cilëve ju uron sukses, ndërsa kërkojnë të mësojnë dhe studiojnë sepse janë e ardhmja e vendit.

Postimi i tij:

Sot, mbi 20 mijë maturantë, i nënshtrohen provimit të maturës shtetërore.

Së bashku me drejtorin e Drejtorisë për Arsim, z. Kastriot Duraku vizituam maturantët dhe ndoqëm nga afër të gjitha përgatitjet e bëra në mënyrë që ky proces të jetë i rregullt dhe sa më i mirë.

Provimi i Maturës Shtetërore, është vlerësim i njohurive, shkathtësive dhe aftësive të nxënësve, të cilat i kanë arritur gjatë nivelit të arsimit parauniversitar në përputhje me Kornizën Kurrikulare të Arsimit Parauniversitar të Republikës së Kosovës.

Rëndësia e këtij provimi qëndron edhe në atë se iu mundëson maturantëve që në bazë të performancës së tyre të profilizohen nga shkencat natyrore apo ato shoqërore.

- Advertisement -

Këshilla ime për të gjithë maturantët është që në bazë të suksesit dhe prirjeve të zgjedhin drejtimin dhe profesionin e tyre në të ardhmen dhe të mos i nënshtrohen presionit apo përzgjedhjes së prindërve, sepse edhe punën që do e bëni mbi bazën e zgjedhjes me dëshirë të profesionit, do të jetë më e suksesshme, më e lehtë, më e kënaqshme dhe nuk do ta ndjeni ngarkesën.

Ju uroj suksese të gjithë maturantëve anë e mbanë Kosovës…e pastaj në fakultet, mësoni, studioni, ngrituni me dije sepse ju jeni e ardhmja e shtetit tonë!

Të fundit
Lajme të lidhura