29.2 C
Pristina
Thursday, July 18, 2024

Mbolli 30 milionë fidanë: Turku krijon pyll në tokën djerrë

- Advertisement -

Duke punuar së bashku me ekipin e tij dhe fshatarët, Hikmet Kaya solli dhe mbolli 30 milonë fidanë në një tokë djerrë.

- Advertisement -

Hikmet Kaya mori mbi vete një punë shumë të rëndësishme, që të kthente një tokë djerrë në gjelbërim, e në fund ia arriti.

Gjatë 19 viteve të përpjekjeve për pyllëzimin, Kaya nuk pushoi kurrë së punuari. Dhe 41 vjet pasi filloi për herë të parë këtë projekt ambicioz të pyllëzimit, ai u kthye në tokën tashmë të të ndryshuar me një foto të mjedisit dikur djerrë, duke theksuar se çfarë ndryshimi të madh ka në peizazh.

- Advertisement -

Shumë kohë pas daljes në pension të tij, këto pemë kanë vazhduar të rriten; dhe sot, kjo tokë djerrë me shkallë ka pësuar një transformim të jashtëzakonshëm, sipas My Modern Met.

Sipas Global Forest Watch, Turqia ka parë një rënie prej 5.4% të mbulesës së pemëve që nga viti 2000. Shpyllëzimi ishte shkaku kryesor i pjesës më të madhe të kësaj uljeje, kështu që kontribuimi në kthimin e tij është kritik.

- Advertisement -
- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -