5.3 C
Pristina
Sunday, April 21, 2024

Lajm i mirë: Kosova kalon në statusin e anëtarit të asociuar në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

- Advertisement -

Driton Hyseni, kryesues i Delegacionit të Kuvendit të Republikës së Kosovës në Asamblenë Parlamentare të NATO-së, ka bërë të ditur se sot është ngritur statusi i delegacionit të Kuvendit të Republikës së Kosovës në nivelin e anëtarit të asociuar në Asamblenë Parlamentare të NATO-s.

- Advertisement -

Ai, me anë të një postimi në rrjetin social Facebook, ka thënë se kjo është niveli më i lartë i prezencës në Asamble deri në anëtarësim të plotë të Kosovës në NATO.

“Për shumë vite Kosova kishte statusin e anëtarit vëzhgues. Ky vendim do të formalizohet me votim në Asamblenë parlamentare të NATO-s në sesionin pranveror të Asamblesë, që do të mbahet më 27 Maj në Sofje”.

- Advertisement -

“Me ngritjen e nivelit të përfaqësimit të Kosovës në Asamblenë e NATO-s ne do të kemi zgjerim të delegacionit, përfshirje më të madhe në vendimet e Asamblesë dhe do të kemi të drejtë në adresimin e amandamenteve dhe komenteve për secilin proces e dokument i cili trajtohet nga Asambleja, të cilat më herët është dashur të bëhen përmes delegacioneve të vendeve tjera, kryesisht Shqipërisë”, ka thënë Hyseni.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -