12.7 C
Pristina
Tuesday, March 21, 2023

Ky është gjarpri më helmues në Evropë, është fotografuar edhe në Prishtinë

- Advertisement -

Të rekomanduara

Fotografi Arian Mavriqi kishte arritur të fotografojë gjarprin më helmues në Evropë, Vipera amodytes, apo siç njihet, nëperka helmuese. Fotografia ishte realizuar në Keqekollë të Prishtinës.

Vipera ammodytes, ka emra të tjerë të zakonshëm përfshijnë gjarpri me brirë, me hundë të gjatë, ne rëre është një specie gjarpinjsh që gjendet në Evropën Jugore, kryesisht në Italinë veriore, në Ballkan dhe në pjesë të Azisë së Vogël. Si të gjithe gjarpinjt tjerë, është helmuese.

- Advertisement -

Ai njihet si më i rrezikshmi nga nepërkat evropiane për shkak të madhësisë së tij të madhe, dhëmbëve të gjatë (deri në 13 mm) dhe toksicitetit të lartë të helmit.

Emri specifik, ammodytes, rrjedh nga fjalët greke ammos, që do të thotë “rërë”, dhe dutes, që do të thotë “gropëzues” ose “zhytës”, pavarësisht nga preferencat e tij për habitatet shkëmbore.

- Advertisement -

Të fundit

Rritet edhe më tepër çmimi për shkuarje në Haxh, kjo është shifra marramëndese që duhet ta paguani

Bashkësia Islame e Kosovës është deklaruar në lidhej me shkuarjen në Haxh, edhe për këtë vit. Në kuadër të kësaj,...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -