11 C
Pristina
Wednesday, October 5, 2022
- Advertisement -

Kurti i kërkon Gjermanisë e NATO’s më shumë ushtarë: I kemi 48 baza të Serbisë rreth nesh

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në një intervistë për Die Welt ka deklaruar se si rezultat i manovrave ushtarake të Serbisë, është e nevojshme që në Kosovë të rritet numri i forcave të KFOR-it.

Kurti ka theksuar se një gjë e tillë do të rriste sigurinë në vend.

- Advertisement -

Kreu i Qeverisë së Kosovës ka përmendur edhe rritjen e buxhetit për mbrojtje.

“E kemi rritur buxhetin e mbrojtjes për 52 për qind, forcat tona të sigurisë kombëtare tani janë 5000 ushtarë dhe 3000 rezervistë. Por rreth Kosovës janë 48 baza ushtarake serbe. Rusia dhe Serbia punojnë ngushtë së bashku në politikën ushtarake, ata ndërmorën gjithsej 104 manovra dhe aktivitete së bashku në vitin 2021 – disa nga forcat e armatosura bjelloruse ishin gjithashtu të përfshira. Për shkak të kërcënimit nga Serbia dhe Rusia, është urgjentisht e nevojshme të rritet ndjeshëm numri i ushtarëve të NATO-s në Kosovë. Kjo do të përmirësonte qartë sigurinë tonë. Do të na ndihmonte gjithashtu nëse më shumë ushtarë gjermanë do të merrnin pjesë në forcat mbrojtëse të NATO-s se më parë, gjë që rrit parandalimin. Përveç kësaj, trupat e Kfor-it mund të na ndihmojnë të zhvillojmë më tej strukturat dhe aftësitë e tyre të sigurisë”, ka deklaruar Kurti për Die Welt.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -