15.7 C
Pristina
Wednesday, September 28, 2022
- Advertisement -

Krasniqi: Rugova agresiv, në Beograd ia kapi mikrofonin profesorit serb se foli keq për Shqipërinë

Profesori Milazim Krasniqi, njëri nga themeluesit e LDK-së dhe nga miqtë më të afërm të ish presidentit Rugova, kishte shkruar një libër në vitin 2017. Ai kishte botuar librin me titull “Sekretet që nuk i mori më vete”.

- Advertisement -

Në këtë libër profesor Milazim Krasniqi ka treguar se si Ibrahim Rugova kishte reaguar ashpër ndaj një profesori serb në Beograd.

“Një vendosmëri dhe acarim tjetër, shumë interesant, Ibrahimi e pati në Beograd, në takim ndërmjet shkrimtarëve shqiptarë e serbë në një kinema të madhe të qytetit. Kinemaja ishte plot publik, që kishin ardhur të dëgjonin diskutimet në atë takim. Kryetari i shkrimtarëve serbë, Aleksandar Petrovi, në një moment filloi të fliste diçka negativisht për Shqipërinë, vërtet nuk e mbaj mend saktësisht kualifikimin e tij, sigurisht diçka brenda atij stereotipi se ajo ndërhynte në punët e brendshme në Jugosllavi. Rugova, për çudinë time, ia kapi mikrofonin nga dora, thjesht ia mori duke thënë: “Ne, ne, ne” (Jo, jo, jo)! Edhe pse isha shumë larg prej tij, e merrja me mend se në ato çaste dridhej nga inati dhe mezi e përmbante veten”.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -