Konjufca e procedon kërkesën për zëvendësim të dhjetë deputetëve të Listës Serbe, kush do ti zëvëndesojë ata

ryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, e ka proceduar kërkesën për zëvendësim të dhjetë deputetëve të dorëhequr të Listës Serbe.

Kjo vjen pasi sot ata i dorëzuan në Kuvend mandatet e deputetëve. Në bazë të Kushtetutës, ata duhet të zëvëndësohen po nga pjestarë të minoritetit serb.

-Advertisement-

Deri para krijimit të Listës Serbe, partitë që ishin në kuvend ishin vazhdimisht lojale ndaj institucioneve të Kosovës, duke mos sabotuar asnjë proces. Prej ardhjes së Listës Serbe, ata e kanë sabotuar dhe kanë bërë përpjekje për shantazh saherë iu është dhënë mundësia, duke keqpërdorur edhe mandatet e falura në emër të diskriminimit pozitiv.