10.7 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Konjufca e jep një ide për Asociacionin: Mund të themelohet një forum i komunave serbe

- Advertisement -

Rekomandime

Glauk Konjufca, kryetar i Kuvendit të Kosoës, ka dhënë një deklaratë interesante. Në Context të ATV-së, z. Konjufca ka thënë se Serbia nuk do ta nënshkruajë marrëveshjen evropiane.

- Advertisement -

Madje, ai ka thënë se Serbia do ta peshojë njohjen de facto të Kosovës, duke deklaruar se mund të themelohet një forum.

“Serbia nuk do ta pranojë këtë, sepse ajo i qetë në peshore. Sa peshon me njoftë Kosovën de facto dhe pas njohjes de facto, cila janë perspektivat e Serbisë, çka mundet me fitu Serbia? Cfarë lloj të mekanizmit në Kosovë? Unë mendoj që mundet me kriju një forum të komunave serbe, ku ata mbledhen dhe folin për problemet e tyre” – tha Konjufca.

Edhe gazetari u befasua nga kjo çka tha Konjufca, aq sa e shtroi një pyetje.

- Advertisement -

“A është gjetje e juaj kjo?” – pyeti gazetari Leart Hoxha.

“Forumi a? Unë mendoj që edhe Asociacioni jonë, ky që e kemi ne, a e ke pa mbledhen aty, ata nuk e kanë asnjë kompetencë të Qeverisë nuk e kanë.” – deklaroi Konjufca.

- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -

Të fundit