17.1 C
Pristina
Wednesday, June 29, 2022

Konfirmohet rasti i parë i lisë së majmunëve në Serbi

Rasti i parë i konfirmuar i lisë së majmunit është regjistruar në Serbi.

Instituti i shëndetit publik në Serbi ka kryer hetimin epidemiologjik të rastit dhe janë kryer të gjitha masat e evidentimit, testimit, raportimit dhe kontrollit të përhapjes së mëtejshme të infeksionit, sipas udhëzimeve metodologjike të ekspertëve.

Rasti është njohur diagnostikisht dhe është marrë kujdes terapeutik, thuhet në njoftim dhe shtohet se diagnostifikimi laboratorik është kryer në Institutin për Virologji.

Të fundit
Lajme të lidhura