15.7 C
Pristina
Wednesday, September 28, 2022
- Advertisement -

Kjo është pajisja që shpenzon më së shumti energji elektrike në shtëpi

Ekspertë të fushës elektroenergjetike dhe të konsumit të rrymës në Kosovë kanë theksuar vazhdimisht se 44% e faturës mujore për energjinë elektrike.

Me fjalë të tjera, bojleri është pajisja që shpenzon më së shumti ndër 6 pajisjet e identifikuara tashmë si harxhues enorm të rrymës.

- Advertisement -

Pos bojlerit, ndër pajisjet elektrike shtëpiake që shpenzojnë shumë energji elektrike janë edhe shporeti elektrik, lavatriçja, enëlarësja, frigoriferi dhe fshesa elektrike.

Sipas të dhënave të asociacioneve kompetente të konsumit të energjisë elektrike në Kosovë (KEDS, ZRRE), hiq konsumatorët që shtëpitë e tyre i ngrohin me rrymë dhe që 70% e faturës mujore gjatë sezonës së dimrit shkon për ngrohjen e shtëpisë së tyre, janë 6 pajisje elektrike shtëpiake që shpenzojnë shumë energji elektrike, nëse përdoren shumë dhe që domosdo rrisin jo pak shpenzimet familjare në pagesën e rrymës.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -