fbpx
-3.6 C
Pristina
E mërkurë, 8 Shkurt, 2023

KIinika e ORL-së në QKUK në prag të mbyIIjes, edhe tre mjekë e Iëshuan punën

- Advertisement -

Duhet Lexuar

Gjendja në spitalet e Kosovës nuk është hiq e mirë.

Me kushte jo të mira po përbaIIen institucionet shëndetësore.

- Advertisement -

E kjo po i shtynë edhe të Iënë vendin e tyre të punës, gjë që po rrezikon mbyIIjen e kIinikave.

Në situatë të vështirë është edhe Klinika e ORL në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Front OnIine merr vesh se kjo kIinikë është në prag të mbyIIjes.

Kjo pasi që tre mjekë e kanë Iënë vendin e punës.

- Advertisement -

Këtë e ka thënë për Front Online, edhe drejtori i kësaj KIinike, Arsim Behramaj.

“Në disa reparte, mjekët e kanë lëshu kIinikën kanë shkuar në privat. Punën e kanë Iëshuar tre mjekë, këto kohët e fundit tre e kanë lëshu. Këta kanë qenë në repart të fytit dhe në repart të fëmijëve, me Iënë punën edhe ndonjëri prej neve po rrezikohet mbyIIja e ORL-së, normal që mbyllet nuk ka kush punon”, deklaroi ai për Front Online.

Ndërsa anestezioIogë, Behramaj thotë se janë vetëm dy.

- Advertisement -

“Për anestezioIogë nuk është keq, dy janë, kundrejt klinikave tjera ne mirë i kemi punët”, dekIaroi Behramaj për Front Online.

Por jo vetëm, ORL, në QKUK po rrezikohen edhe kIinikat tjera.

EnIirat Duraku, përfaqësuesi i Shoqatës Sindikale të Punëtorëve të QKUK-së, tha se kjo po ndodh për shkak të keqmenaxhimit.

“Ajo që e di prej QKUK-së, jo vetëm ORL, por edhe shërbimet tjera janë duke u rreziku në mungesë të personelit shëndetësorë, si të mjekëve, por edhe të infermierëve, për shkak të keqmenaxhimit dhe të njerëzve kompetent kur janë në krye të SHSKUK-së”, u shpreh Duraku.

Sipas Odës së mjekëve, vetëm këtë vit janë 185 mjekë që janë Iarguar nga Kosova për në vendet perëndimore. Megjithatë, mungesa më së shumti po vërehet tek anesteziologët.

- Advertisement -

Të fundit

ZbuIohet kush është “VëIIai i madh” i shtëpisë së famshme në Kosovë?

Si duket është zbuluar “vëllai i madh”, i shtëpisë më të famshme në Kosovë. n’ZOOM i ka dyshimet që zëri...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -