10.2 C
Pristina
Sunday, February 25, 2024

KFOR për tri ditë do të stërvitet me mjete të rënda e helikopterë në Istog, Gjakovë dhe Prizren

- Advertisement -

Misioni i KFOR-it në Kosovë ka njoftuar se do të zhvillojë një stërvitje ushtarake në pjesën perëndimore nga 14 deri më 17 mars.

KFOR-i, nëpërmjet një kumtese për media, ka bërë të ditur stërvitja do të kryhet me mjetë të rënda e helikopterë dhe se provizionet e tyre janë në komunat, Istog, Gjakovë dhe Prizren.

- Advertisement -

“Aktiviteti stërvitor do të kryhet nga Komanda Rajonale e Kontingjentit Shumëkombësh Perëndimor dhe do të fokusohet në gatishmërinë dhe gatishmërinë e njësisë. Ushtarët dhe automjetet e KFOR-it do të pozicionohen në komunat e Istogut, Gjakovës dhe Prizrenit”.

“Aktivitetet stërvitore do të përfshijnë lëvizjen e ditës dhe natës me fluturime tokësore dhe me helikopterë mbi qytetet e Gjakovës, Deçanit, Shtërpcës dhe Rahovecit. Do të ketë gjithashtu autokolona automjetesh të përbëra nga pajisje të rënda inxhinierike që kalojnë tranzit në rrugët kryesore dhe dytësore brenda rajonit” thuhet në njoftim.

- Advertisement -

Tutje thuhet se këto ushtrime kryhen për qëllime provash dhe trajnimi për të ofruar një përgjigje në kohë dhe të sigurt.

“KFOR-i kryen ushtrime të tilla rutinë për qëllime provash dhe trajnimi për të ofruar një përgjigje në kohë dhe të sigurt. KFOR-i kërkon të sigurojë ndikim minimal në popullatën civile dhe të kufizojë çdo ndërprerje të aktiviteteve komerciale” thuhet mes tjerash në njoftim.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -