fbpx
-9 C
Pristina
E enjte, 9 Shkurt, 2023

KEDS tregon trikun si t’i përdorni radiatorët e ngrohjes që të kurseni 25 për qind të faturës së rrymës

- Advertisement -

Duhet Lexuar

Tashmë kur po bashkëjetojmë me diskursin social të krizës energjetike në vend dhe shumat e larta që mund të faturohen si rezultat i përdorimit të energjisë elektrike për ngrohje nga një numër i caktuar i konsumatorëve tanë, ekspertët e KEDS-it kanë dalë me një rekomandim se si të menaxhohen faturat e larta.

Si referencë janë marrë objektet banesore, të cilat mesatarisht kanë gjashtë ose tetë radiatorë për ngrohje, krahasuar me objektet shtëpiake që kanë nëntë deri në dymbëdhjetë sosh.

- Advertisement -

Ekspertët tanë na sigurojnë se nëse secili që jeton në objekte të tilla banesore ose në shtëpi, e ndal së përdoruari një të tretën e këtyre radiatorëve për së paku dymbëdhjetë orë në ditë, pra gjatë kohës sa supozohet se nuk qëndrojnë aty, atëherë fatura mujore do të zbresë deri në 25%.

Sipas kësaj llogaritjeje, i bie se konsumatorët që i përmbahen këtij sugjerimi të thjeshtë, harxhojnë deri në 20% kW/h më pak në muaj.

Nëse këtë kursim e përkthejmë në ngarkesë totale, atëherë ky kursim e zvogëlon këtë ngarkesë përafërsisht 6-8% përgjatë 24 orëve.

Përmbajuni këtij sugjerimi të ekspertëve tanë që të mos e dëmtoni xhepin tuaj dhe lehtësojini ngarkesat që shkaktohen në sistemin elektroenergjetik nga ngrohja.

- Advertisement -

Të fundit

Video emocionuese: VogëIushi i gëzuar që u nxorr nga gërmadhat e tërmetit, Iuan me ekipin shpëtues

Në Siri një grup vullnetarësh ka nxjerrë të gjallë një fëmijë të vogël dhe kanë publikuar një video emocionuese. I...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -